More selected projects

Døde Ting

 

DØDE TING

Af Louise Haugaard Jørgensen

Hvor: Kongernes Lapidarium – Christian 4.s Bryghus, Frederiksholms Kanal 29, 1220 København K
Hvornår: Lørdag d. 20. januar, kl. 16.00 + 17.00 + 18.00
Varighed: 20 min.
Sprog: Engelsk
Pris: 50-80kr. Køb billet her.

OBS! Der kan være koldt i Kongernes Lapidarium, så husk varm påklædning. 

Har menneskelige tanker en særlig privilegeret elektricitet? Og hvordan opleves virtuel frygt i faktiske kroppe? Det stedsspecifikke værk DØDE TING er en trehovedet rejse ind i en nært forestående fremtid, hvor begrebet kunstig intelligens får en ny, kropsnær betydning. I værket taler tre ens stemmer med hinanden – to af dem kropsliggjort i hver sin højttaler, den tredje fremført live. Værket dykker ind i et forestillingsunivers, hvor dialoger mellem indre stemmer og brugsgenstande med stærke personligheder smelter sammen i en gensidigt nysgerrig dans. Værket undersøger forholdet mellem det kunstige og det ægte, kopien og originalen og spørger; Hvis mennesket er et dyr, hvordan kan man så definere det kunstige? Kan menneskelig teknologi sammenlignes med en fugls rede eller en edderkops spind? DØDE TING blev opført første gang i 2016 på Antikmuseet i Aarhus, som rummer en stor samling af gipsafstøbninger af klassiske græske og romerske skulpturer. Disse kopier, disse døde ting, udstilles nu som unikke kunstgenstande i egen ret og danner baggrund for værkets søgen efter det ægte.

Om Louise Haugaard Jørgensen
Louise Haugaard Jørgensen er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2014. Hun arbejder i feltet mellem billedkunst, scenekunst og litteratur og hendes arbejde består af stedsspecifikke, ofte tekstbaserede performances, installationer og skulpturer, som undersøger sprog, trossystemer og vanetænkning med ønsket om at nærme sig en alternativ form for vidensproduktion.

Kreditering
Idé og produktion: Louise Haugaard Jørgensen
Foto: I DO ART Agency

 

Oplev DØDE TING fordi…

… du har en helt unik mulighed for både at få en fantastisk performance oplevelse OG et kig ind i Kongernes Lapidarium – et smukt og interessant sted!

 

 

 

Kunstnerens ord:

“DØDE TING er en fremtidsfantasi, som handler om ustabile magtrelationer mellem det kunstige
og det ægte, mennesket og maskinen. Værket stiller spørgsmålstegn ved et dybt indgroet
menneskeligt bias: vi kan kun se verden gennem egne øjne, smage den med egen mund, men
her bor så mange andre foruden os. Er det muligt at forestille sig verden gennem maskinen?”