More selected projects

There is a Noise

 

THERE IS A NOISE

Af Hestnes/Popović

Hvor: Corpus / B-salen, Det Kongelige Teater
Hvornår: Lørdag d. 20. januar, kl. 19.00 + 21.00. Søndag d. 21. januar kl. 15.30.
Varighed: 50 min.
Sprog: Engelsk
Pris: 50-80kr. Køb billet her.
Alder: 13 år og op

Flugten fra krig og kompleksiteten i det at bære minde om det med sig videre gennem livet, danner udgangspunkt for denne forestilling. Fra en 16-årigs dagbog i 1945 til 90’ernes konfliktramte Balkan og frem til nutidens Skandinavien; THERE IS A NOISE undersøger, hvordan en personlig beretning kan ses i en større kollektiv historiefortælling, og hvilke muligheder vi har for at relatere til den. Over et nydækket vaffelbord dykker vi ned i mindet og undersøger gråzonen mellem det, man ved er sandt, det man har hørt og det man næsten kan huske gennem akkurat dén specielle duft. Gennem sanselig historiefortælling fremhæver forestillingen det komplekse i at bære en krigshistorie med sig og deler forvirringen og rastløsheden, som det indebærer at være tvunget til at forlade sit hjem i en ung alder indebærer.

Om Hestnes/Popović
Freya Sif Hestnes og Marina Popović startede sit kunstneriske samarbejde på Akademi for Scenekunst ved Høgskolen i Østfold, hvor de begge dimitterede i 2016, som hhv. scenograf og skuespillerinde. THERE IS A NOISE er duoens første kunstneriske samarbejde. Gennem en fælles interesse for hukommelse, identitet og den enkeltes plads i det kollektive, undersøger de et dokumentarisk materiale og gør brug af det som udgangspunkt for komposition og sanselige rum. Lyddesigner og musiker Marianna Sangita Røe blev inviteret til at skabe et taktilt lydbillede som en fysisk og rumlig manifestation. Samarbejdet de tre imellem fortsætter i fremtidige projekter.

Kreditering
Idé/Instruktion: Freya Sif Hestnes and Marina Popović
Performere: Freya Sif Hestnes and Marina Popović
Lyddesign: Marianna Sangita Røe
Støttet af: Norwegian Theater Academy / Høgskolen i Østfold, Fritt Ord

 

Oplev THERE IS A NOISE fordi…

… gennem sanselig historiefortælling får du udforsket dit blik på historien.

 

 


 

Kunstnernes ord:

“There is a Noise poses questions of how to approach a memory that strongly diverge from one’s cultural surroundings. By sharing our personal stories we create a possibility to individually relate to the larger conflicts and circumstances in our society. We are offered to shift the perspective for a moment. Consequently, Hestnes/Popović questions the concept of memory itself, both on a personal and social level: how we write, not only our own, but also our collective history.”