More selected projects

Welcome to Denmark

 

WELCOME TO DENMARK

Af PARADOX Intertainment

Hvor: Corpus / A-salen, Det Kongelige Teater
Hvornår: Torsdag d. 18. januar, kl. 19.00.
Varighed: 2,5 timer.
Sprog: Dansk og engelsk
Pris: 50-80kr. Køb billet her. 

Danmark oplever en øget tilstrømning af flygtninge. Det har sat pres på asyl-centrene, men det sætter også øget fokus på udvælgelses-kriterierne: Hvem bør have og hvem bør ikke have asyl i DK? WELCOME TO DENMARK er en dokumentarteaterforestilling, der handler om Danmarks asylsystem. Vi laver en rekonstruktion af Flygtningenævnets sagsbehandling af en asylsag. Vi åbner op for et rum i Staten, som borgere i Danmark normalt ikke har adgang til. Paradoks: Troværdighedsvurderinger i en statslig instans, kan man det? Publikum indrages direkte i processen og tildeler/fratager asyl i konkrete sager. Aftenens hovedperson er en flygtning fra et af verdens brændpunkter, der fortæller sin historie og uddyber sit asylmotiv. Thomas Gammeltoft-Hansen er forskningschef med speciale i international flygtningeret og desuden medlem af Flygtningenævnet til og med 2016. Han er vært i dokumentar-teater-spillet, guider publikum gennem den labyrint, som asylsystemet udgør. Han sætter rammen for den afgørelse, der skal træffes. 

Hver aften rummer et nyt dilemma med udgangspunkt i de autentiske asylsager. Publikum inviteres til at tage kritisk stilling – til at stå ansigt til ansigt med et menneske, der måske skal afvises… og udvises. WELCOME TO DENMARK ønsker at udfordre fastlåste holdninger til asyl og flygtninge, både på venstre og højrefløjen.

Om PARADOX Intertainment
PARADOX Intertainment er et teater-performance kollektiv, der i skiftende konstellationer producerer scenekunst og beslægtede performative udtryk.

Kreditering
Medvirkende: Zachariah Khandudu, Deo Musige, Thomas Gammeltoft-Hansen, Solvej Kyung-Sook Christiansen og Henriette Rosenbeck.
Kamera og assistent: Anna Blicher Skanborg
Dramatiker og instruktør: Daniel Wedel
Skuespiller og producent: Henriette Rosenbeck
Scenograf og billedkunstner: Martin Eriksson
Teknik og afvikling: Yaw Darko

 

Oplev WELCOME TO DENMARK fordi…

… denne dokumentar-teater-forestilling giver dig et unikt og rystende indblik i en autentisk asylhistorie. Et menneske skal måske udvises – og DU er med til at stemme om udfaldet.

Kunstnerens ord:

“Western democracies are highly specialized. We have experts to deal with almost everything. But some decisions, even crucial ones about life and death, could just as well be taken by you and me. This is a very discomforting fact that we want to share with you.”